ПРОТИВ ВОЛЯТА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ! Юрист от Кюстендил приютява сирийските бежанци от Елин Пелин в къщата си

40-годишният кюстендилски юрист Любомир Иванов, познат на съгражданите си като протестър и кандидат за общински омбудсман, се готви да приюти в родната си къща семейството сирийски бежанци, срещу които въстанаха жителите на гр. Елин Пелин. Това стана ясно, след като юристът постна в социалната мрежа материал, според който още през 2015 година се е опитал чрез  БЧК да даде част от къщата си или дори етаж от нея на сирийски бежанци.

„Ситуацията с тези хора наистина е тежка – както на бежанците от Сирия, така и от други страни от Близкия изток и Северна Африка. На този етап българската държава не можа да се справи с този проблем, не помогна и поставената ограда на границата. След Втората световна война това е най-голямата миграционна вълна в Европа. Аз вкъщи имам условия и мога да приема двама, трима, четирима човека, семейство с деца…“, обяснява през 2015 г. Любомир Иванов.

На въпрос на „Струма” сега наистина ли е готов да предостави дома си на семейството от гр. Елин Пелин Иванов обясни, че прави проучвания и кореспондира с различните институции, за да реализира тази своя идея.

„Вие имате ли някакъв проблем, защото според мен в моята частна собственост аз мога да правя каквото си искам”, обясни по телефона Иванов. По думите му обаче все още няма рузултати от неговите проучвания как да доведе сирийското семейство в  родната си къща.

Неофициално с това му решение не са съгласни родителите на Иванов, които също живеят в къщата. Майка му Рилка стана известна по време на публичното препитване на кандидатите за омбудсман на община Кюстендил като човека, който безрезервно подкрепяше сина си, и бе единствената, задала му въпроси как смята да се справи със задълженията на обществен посредник, ако бъде избран за такъв, припомни другият кандидат, който по-късно бе избран на длъжността Васил Иванов.

Само преди няколко седмици Любомир Иванов бе и единственият представител на Кюстендилска област при учредяването на партия „Да, България” в столицата.

ЖАНА ХРИСТОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *