ПЪРВО ДЕЖУРСТВО! Млад лекар обслужи 10 пациенти до обяд в спешно отделение в Благоевград

Младият лекар д-р Димитър Валюков от Гоце Делчев, отличник от Медицинския университет в София, започна работа в спешно отделение на благоевградската болница и вчера даде първото си дежурство. Денят му бе натоварен и обслужи 10 спешни случая само до обяд.

„Завърших Медицински университет – София преди година и веднага започнах работа във вътрешно отделение на болница „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев, но тази болница не е база за обучение и затова се преместих в Благоевград”, каза д-р Валюков пред „Струма“ в първия си работен ден в спешното.

„Работата в спешния сектор има много адреналин, изисква се бърза преценка на състоянието на различни случаи – от кърмачета до възрастни хора. Сред обслужените пациенти една част са приети за лечение, сред тях е и 31-годишен мъж с възпаление на жлъчката. Този пациент бе сред първите обслужени спешни случаи, вече е приет за лечение в хирургия”, описа динамиката на смяната си младият лекар.

Той уточни, че има желание да специализира вътрешни болести, затова започнал работа и във вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград.

„Назначен е на основен трудов договор. Радващо е, че е избрал трудовата му кариера да стартира в родния му край”, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Болничният директор уточни, че работата в спешно отделение, което е входната врата на болницата, е тежка и отговорна, дежурствата са 12-часови, на смяна пациентите се обслужват от един лекар, три медицински сестри и един санитар.

„Това е вторият млад лекар, който започва работа в спешното само за месец, през май бе назначена д-р А. Бъскова, която е завършила Медицинския университет в Стара Загора”, каза д-р Митев и обясни, че за овладяване на кризата за специалисти в този сектор с решение на управленския екип лекарската заплата от април е увеличена на 1200 лв.

СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *