Радослав Янков остана на второ място, падна на финала

Носителят на Големия кристален глобус в паралелните дисциплини на сноуборда за 2016 година Радослав Янков остана на второ място във втория си старт от Световната купа в Банско.

В паралелният гигантски слалом българският представител отвя конкуренцията, но за разочарование на емоционалната българска публика около пистата падна в решителната битка и не успя да се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Той влезе във финалите с най-добро време в квалификациите – 1:19 мин.

На осминафинал Янков елиминира двукратният световен шампион – австриеца Андреас Промегер.

На четвъртфинал се справи с Каспер Флюч от Швейцария, който претърпя неприятно падане в червения коридор.

Българинът се класира за финал след като се справи с австрийската звезда Бенямин Карл.

В спора за първото място родният представител започна уверено срещу Силван Дюфюр от Франция, но падна и съперникът му триумфира в дисциплината.

Трети в дисциплината се нареди Стефан Баумайстер. В петък (3 февруари) чепеларецът зарадва родната публика, след като спечели старта си и се изкачи на първо място на почетната стълбичка. Това беше и първи успех за него през 2017 г. Победата в Банско го направи водач в генералното класиране за Големия кристален глобус. С победата и второто място в Банско, той увеличи преднината си. Янков събра 3520 точки и поведе с 380 точки пред Бенямин Карл.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *