Разложанинът Г. Сеганов остава още 1 г. в Италия като част от най-младата двойка плеймейкър-диагонал

Разложанинът Георги Сеганов остава още 1един сезон в италианския волейбол като състезател на „Биоси Индекса“ /Сора/, където играе и Светослав Гоцев. 23-годишният разпределител преподписа договора си с отбора, който в плейофите на настоящата кампания ще се бори за 5-то място в Серия А1. Преди него същото стори белорусинът Радзивон Мискевич. Това даде повод на боса Ади Лами да възкликне в момент на радостна емоция, че в първенството няма друг отбор с толкова млада двойка плеймейкър-диагонал.

„Продължаваме проекта да залагаме на млади и талантливи играчи. Сеганов ни убеди с играта си, че има силите да ни помогне. Пристигна с ценен опит от националния отбор на страната си в Световната лига и демонстрира най-доброто от себе си. След промоцията ни в елита миналото лято се ангажирахме да привлечем момчета с бъдеще, какъвто е Георги, и не сгрешихме. Освен техническите си качества, той е страхотен човек и това му помогна да се аклиматизира бързо и да се сработи със съотборниците си и треньорския щаб, което е допълнителен плюс в негова полза”, коментира президентът на новаците.

„Чувствам се много добре в дебютния си сезон в Италия. С високото си ниво местната суперлига е максимумът за един волейболист, който иска да израства. Затова съм много щастлив да продължа престоя си в Сора”, заяви Г. Сеганов за клубния сайт.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *