Разложанин с руски произход изплува в нова сделка! Продават търговска сграда в Банско за 831 000 лв.

Двуетажна търговска сграда със застроена площ от 233 кв.м и склад 661 кв.м в местността Забиница в Банско от вчера са обявени за публична продан срещу крупната сума от 831000 лв. Масивната постройка е с разреишение за ползване от 2010 г.  и на нея от доста време виси табелка „Продавам/давам под наем“.

Обектът е ипотекиран срещу 5 млн. лв., той е собственост на „ВК Комерсиале“ ЕООД – столично дружество с основна икономическа дейност „Търговия на едро с дървен материал, материали за строителството и санитарно оборудване“. Негов управител е Райна Еремиева, а едноличен собственик на капитала – Десислава Василева Джорова-Стоянова.

Любопитна е информацията за фирмата в Търговския регистър, върху нея е наложен запор в полза на 3 фирми с един и същи собственик – българина от руски произход Виталий Золотарьов.

Фирмите на Золотарьов са с регистрация в Разлог. Името му стана известно около друго негово дружество – „Хидропарк 2011“ ЕООД, което изскочи при фалита на КТБ с дълг към затварянето й от 2 870 000 лева. Този кредит още тогава повдигна въпроса как му е бил разрешен при условие, че дружественият му дял в друга негова компания – „Термал спрингс“ ООД, е запориран от 2011 г.
Преди 2 г. името на Золотарьов отново бе споменато в медиите – този път в ролята на жертва, след като от негов строителен обект двама банскалии откраднаха дограма за 11 000 лв. Крадците получиха условни присъди след споразумение с прокуратурата, но Золотарьов се закани, че ще заведе и частно наказателно дело срещу тях, защото му изчезнали и някакви капандури.

Търговската сграда в Банско се продава заради задължение към разложкия бизнесмен, но и самият той е клиент на частен съдебен изпълнител. Миналата година за публична продан бе обявена и негова сграда в разложкото с. Баня, която все още се води производствена база за разфасоване на дървен материал на ЕТ „Нико-5-Виталий Золотарьов“. Тя е ипотекирана още от 2007 г.

При огромните кредити, отпускани на Виталий Золотарьов, е пълна мистерия защо той губи имота, още повече че през 2011 г. тръгна да прави МВЕЦ на река Белишка, а получи от Министерството на икономиката и лицензия за работа с отпадъци от черни и цветни метали – бизнес, който продължава да е един от най-печелившите в страната.

БОРЯНА ЦОНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *