Разпределиха 61 000 лв. за спорта в Дупница, клубът на съветника Хр. Михалчев с най-висока субсидия – 19 981 лв., 2500 лв. дадоха на соколите на Г. Градевски-Конъна

61 000 лв. за подпомагане на спортните клубове в община Дупница разпределиха вчера общинските съветници. 25 000 лв. са предвидени и за спортния календар на общината.

Събранието се председателстваше от заместник-председателя на Общинския съвет адв. Йонко Гергов, тъй като председателят Ивайло Константинов, който е втори в листата на ПП ГЕРБ за народен представител, е в отпуск за предизборната кампания. Преди да започне разглеждането на докладните, общинският съветник от ГЕРБ Йордан Димитров попита адв. Гергов дали има право да води заседанието, след като и той е водач на листа за народни представители. В отговор адв. Гергов заяви, че е отправил питане до ЦИК /Централната избирателна комисия/ и има право да води заседанието.

Общинският съветник от ОДБ инж. Костадин Костадинов предложи при разглеждане на промяна на наредбата на спортните клубове да се увеличат средствата за тези от тях, които провеждат повече мероприятия на територията на общината.

Субсидиите бяха разпределени съобразно постигнатите от спортните клубове резултати. СК „Гладиатор“ с треньор общинския съветник Христо Михалчев получи 19 981 лв. По време на заседанието стана ясно, че отборът е трябвало да получи поне още 7000 лв., но съгласно наредбата не могат да се отпускат повече от 20 000 лв. на клуб и така са останали средства за други клубове, които не покриват минимума.

10 575 лв. е субсидията на СК по бадминтон „Победа“, 4199 лв. е субсидията на СК по шахмат „Капабланка“. СК „Патриот“ получава 3726 лв., СК по тенис на маса „Марек Дигеста спорт“ – 3667 лв. Финансово подпомагане ще получат на основание постигнати успехи клубовете по тенис на маса „Марек 76“, волейболният „Марек Юнион-Ивкони“ /деца/, по борба „Спартак“, по силов трибой, както и клубът по авиомоделизъм „Икар“.

Спортни клубове, които отговарят на изискванията на наредбата, но броят точки, които са получили, определя финансиране под минимума от 1000 лв., също ще получат субсидия. По 1000 лв. ще вземат шахматен клуб „Дупница“, клуб по лека атлетика „Шампион Дупница“ и клубът за здраве и дълголетие „Марек“.

ФК „Сокол“ в село Самораново с председател Георги Градевски-Конъна, както и футболните клубове в селата Яхиново и Джерман първоначално трябваше да получат по 2000 лева, но по предложение на адв. Йонко Гергов беше направена корекция и те получиха по 2500 лв.

Освен Христо Михалчев в гласуването не участваха още инж. Емил Гущеров и Ивайло Шаламанов, които също са в ръководствата на местни клубове.

Общинските съветници приеха анализ на потребностите от подкрепа за личностното развитие на децата и учениците в община Дупница. Дадоха съгласие за изработване на проект за ПУП – Подробен устройствен план за село Бистрица, местността Сухите ливади, община Дупница, за изграждане на „Автобаза“. Също така в местността Бели Янко, община Дупница – за изграждане на „Автокъща и автосервиз“.

След сесията общинските съветници от ГЕРБ Дилияна Диканска, инж. Емил Гущеров, инж. Йордан Димитров, Димитър Крекманов, Емил Станкев и председателят на групата инж. Йордан Йорданов изпиха по едно ароматно кафе и хапнаха по една вкусна паста в сладкарница в центъра на Дупница по случай големия празник Сирни Заговезни.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *