Разследват благоевградски рефери за черно тото на юношески мач

Благоевградски рефери са разследвани за участие в черно тото на мача „Левски“-„Берое“ от ХХIХ кръг на елитната юношеска група /U19/, който сините спечелиха с 3:0 в София. Съдийската тройка с ръководещ Симеон Великов и помощници Костадин Тановчев и Евгени Маринков даде 3 дузпи за домакините, които демонстративно пропуснаха последната от тях дълбоко в добавеното време. Божидар Божилов откри от дузпа в 30-та мин., пак от бялата точка Георги Недялков удвои в 35-та мин, а в 89-та мин. Б. Божилов направи 3:0, а в допълнителното време пропусна 11-метров наказателен удар. Комисията по „Етика и феърплей“ към БФС, чийто отговорник при разплитане на подобни ситуации е Марио Костурков, вече работи по случая. В момента се събират всички документи, а решението става ясно утре. Пръв за скандалната ситуация алармира старши треньорът на старозагорци Иван Гаджев.
„Този мач бе черно тото от страна на съдиите. На някого е трябвало двубоят да завърши с определен резултат – над 3 гола. Арбитрите искаха това да стане, „Левски“ няма участие, нито пък ние. Реферът отсъди три дузпи за сините, които бяха фрапантни, дори момчетата от „Левски“ ги беше срам. Третата дузпа беше свирена в 96-та мин., при дадено 5-минутно продължение. Тогава треньорът на „Левски“ нареди на своя играч да не я вкарва. Той така и постъпи. Прави им чест. Просто нямам думи, това са деца, на това ли ги учим?! Ние бяхме там с момчета, родени 2000-2001 г. Наши атаки бяха спирани с комични засади, имаше и други неща. При третата дузпа реагира страничният съдия, който размаха флага. А нашият футболист Сафет Ферад игра с глава. И всичко това насред София, на „Герена“. Мачът бе гледан от треньори, които в момента карат лиценз УЕФА „А“. Имаше страшно много хора. Заставам с името си, ще реагираме и като клуб. Искам да се вдигне шум, ще направя необходимото, трябва да се борим с грозното явление, защото иначе целият ни труд отива на вятъра“, коментира Ив. Гаджев.
Наставникът на „Левски“ Йордан Петков потвърди думите на своя колега. „Изключително неадекватно съдийство. А двата отбора искаха да играят футбол и се получи добър, двуостър мач. Първата дузпа не я видях, втората може би я имаше. Но третата бе скандална, в 6-та мин. на 5-минутно продължение. Нямаше нужда от такова. Топката удари футболист на „Берое“ в главата и бе отсъдена дузпа. Излязох на терена и казах на моя футболист Божидар Божилов да изкара топката в аут. Той го направи, ръкопляскаха ни. Не е редна такава подигравка нито срещу „Берое“, „Левски“ или който и да е отбор“, заяви Й. Петков.
ИВАН ДИМИТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *