Разследват смъртта на 12-годишното дете, загинало на стадион

Окръжната прокуратура в Ловеч разследва инцидента на стадион в тетевенското село Градежница. Припомняме, че 12-годишно момче загина при преместване на подвижна метална футболна врата.

Под ръководството на Окръжна прокуратура се извършват следствените действията за изясняване на причините за инцидента, изяснява се стопанинът на спортното съоръжение, извършват се огледи и разпити на свидетели.

Прокуратурата в Тетевен се е самосезирала във връзка с инцидента, пише пик. Възложена е проверка на кмета на община Тетевен и община Ябланица с оглед изпълнение на задълженията на общинските администрации съгласно разпоредбите на наредба за условията и реда за устройство и безопасност на площадките за игра.

Разпоредено е да бъде изготвен списък на площадките за игра и стопанисващите ги лица, да се установи спазен ли е редът за устройството и безопасността на обществено достъпните площадки за игра, разположени на открито и на закрито, в т.ч. изискванията за безопасното им ползване, поддържането и контрола.

В хода на проверката ще бъдат огледани и проверени всички съществуващи площадки, като се констатират, укрепят или отстранят всички потенциално опасни съоръжения.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *