РЕТРОПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Преди 9 месеца фенове на „Левски“ и полиция се млатиха в Благоевград, 7 униформени в болница, 8 ултраси в ареста

В кървав екшън прерасна визитата на „Левски“ на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград точно преди 9 месеца. Тогава стотина фенове на сините влязоха в  схватка с полицията, използвайки камъни и всякакви подръчни твърди предмети. Униформените се оказаха неподготвени за подобна агресия и в един момент поддадоха на натиска, но все пак се прегрупираха навреме и изтласкаха тълпата извън оградата, предотвратявайки сблъсък с агитката на орлетата. Резултатът от мелето беше 7 ранени представители на органите на реда, минали през Спешен център, двама от тях – Благой Благоев и Божин Костов, останали за стационарно лечение в хирургия с мозъчно сътресение и контузни рани по цялото тяло. В ареста попаднаха седем ултраси. Юлиян Христов и Ивайло Димитров бяха задържани за 72 ч. с обвинения за едро хулиганство, съпроводено със съпротива на органите на властта. Другите петима бяха подведени под наказателна отговорност и за нанесени леки телесни повреди на полицаи по хулигански подбуди.

Дисциплинарната комисия на БФС присъди солена глоба на „Левски“ с общ размер 12 000 лв., но не изхвърли клуба от „А“ група с обяснението, че инцидентът се е случил извън стадиона. Орлетата отнесоха парична санкция от 3300 лв., а домът им бе частично затворен за следващото домакинство срещу „Локомотив“ /Пд/.

С поуките от миналата пролет местната полиция подхожда към днешния двубой между двата отбора, декларираха вчера шефът на І РУП Васил Джизов и началник сектор „Охрана, обществен ред и териториална полиция“ към ОД на МВР – Благоевград Димитър Ичев. На помощ са привикани униформени от съседни областни дирекции. Подстъпите към ст. „Хр. Ботев“ откъм Владишкото ще бъдат поставени под обсада. Привържениците на „Левски“ ще минават през три пропускателни пункта, преди да влязат в клетката за гости. Няма да се допускат лица в нетрезво състояние, с маски на лицата или носещи хладно оръжие и други опасни предмети. На касите и на импровизираните КПП-та ще има снимки на привърженици, които са със съдебна забрана да посещават мачове. По наша информация очакваме поне 400 фенове от София. Готвим се за посещението им цяла седмица. Ще сме безкомпромисни към нарушителите на закона. За да покажем, че не сме настроени реваншистки, нашите служители ще облекат жилетки с надпис „Антиконфликт“. Нека гостуващата агитка да  пристигне час и половина преди срещата за избягване струпването на много хора и навременното им пропускане, предупредиха В. Джизов и Д. Ничев.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *