Рефер №1 на България за 2016 г. респектира орлета и канарчета, депутатът Ст. Апостолов открива новия сезон със столично дерби

Канарчетата и орлетата откриват новата кампания в неделя вечер под свирката на рефер номер 1 на България за 2016 г. Никола Попов. Международникът, който е син на вицето в БФС Антон Попов, остави противоречиви впечатления в мачовете, които ръководи на ОФК „Пирин“ в отминалото първенство. През есента стана свидетел отблизо на разгрома 4:1, който благоевградчани нанесоха на шлагера „Дунав“. Никакви претенции зелено-белите не предявиха за съдийството му на 18 март при загубата с 0:2 в Стара Загора от „Верея“. Не така бе обаче в домакинството срещу „Локомотив“ /ГО/ на 24 април, завършило без победител 1:1. Тогава пиринци на три пъти поискаха дузпи – две за препъвания на Станислав Костов и Димитър Благов и една за игра с ръка в пеналта на дупнишкия защитник Мартин Кавдански, но нямаше кой да я даде. Попов все пак посочи бялата точка в 47-та мин., а Даниел Младенов с точното си изпълнение донесе ценната точка, с която орлетата съхраниха и на теория елитния си статут. В 71-та мин. арбитърът остави гостите с човек по-малко след червен картон за Мадианга. Старшията Милен Радуканов обаче не спести ироничния коментар по адрес на носителя на значката на ФИФА. „Съдията беше перфектен. Очевидно с него четем различен правилник. От стари рефери знам, че не се свири 50:50, а каквото има”, изстреля пиринският наставник, ядосан от неотсъдените дузпи.

Симитлийският депутат Стефан Апостолов продължава да се ползва с доверието на СК, която му повери на старта столичното дерби „Славия“-ЦСКА. Негови асистенти ще бъдат съгражданинът му Велислав Миленков и санданчанинът Мирослав Максимов. Възстановеният след наказание лайсмен Веселин Мишев влиза в бригадата на петричанина Ивайло Стоянов за встъпителния двубой в първенството днес между новака „Етър“ и „Локомотив“ /Пд/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *