Решете тези 7 логически задачи за умници

1. В една стая виси електрическа крушка. Извън помещението се намират три ключа. Само един от тях е свързан с лампата. Всички са в позиция изкл. Крушката е загасена. Можете да влезете в стаята само веднъж, за да установите дали свети, или не (отвън не се вижда). При това положение как можете да разберете кой точно от трите ключа я пали?

2. Какво е това, което се среща веднъж на всяка минута, два пъти във всеки един момент, но никога на 1000 години?

3. Един човек живее на горния етаж на много висока сграда. Всеки ден слиза до приземния етаж с асансьор, за да отиде на работа. Но когато се връща, слиза на един от средните етажи и се качва по стълбите до горе, освен ако не вали. Защо?

4. Колко яйца можете да поставите в една празна кошница?

5. Трима души отиват в хотел и плащат за стая от 30 долара, като всеки от тях дава по 10. След като гостите си тръгнали от стаята, управителят се сетил, че има отстъпка и цената е 25 долара. Върнал 5 долара. Те му дали бакшиш 2 долара и си разделили останалите 3. Един от тях пита: Нали сега, след като си взехме по 1 долар, всеки от нас е платил по 9 долара? Това общо е 27 долара. Плюс 2-та долара, които дадохме на управителя, стават общо 29. Къде се губи единият долар?

6. Баща и син пътуват с кола. Правят тежка катастрофа и идват автомобили на Бърза помощ. Едното превозно средство превозва бащата в болница, другото превозно средство превозва сина в друга. Синът трябва спешно да се оперира. Хирургът влиза в операционната зала, но след като поглежда казва: Не мога да оперирам, това е синът ми! Как е възможно това?

7. На един кораб е прикрепена стълба, направена от въже. Разстоянието между 2 стъпала е 20 см. Стълбата е потопена във водата до 4-то стъпало, като броите от края, който е във водата. Идва вълна и нивото на водата се покачва с 40 см. Още колко стъпала ще потънат?

Отговори:
1. За да откриете правилния ключ (1, 2 или 3), трябва да пуснете първо 1 и да го оставите за няколко минути. След това го изключвате и пускате 2. Влизате в стаята. Ако крушката свети, значи знаете, че ключът е 2. В противен случай може да е 1 или 3. Докоснете за кратко крушката и ще научите верния отговор. Ако е топла, ключът е 1. В противен случай – 3.

2. Буквата М.

3. Джудже е.

4. Само едно, след това кошницата вече не е празна.

5. Мъжете смятат бакшиша два пъти: 25 + 2 бакшиш = 27 + още 2 виртуален бакшиш = 29 + 3 върнати = 32 – 2 виртуален бакшиш = 30.

6. Хирургът е майката.

7. Николко, покачва се нивото и с него и корабът.marica.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *