РОДНО ИЗОБРЕТЕНИЕ! Черги от благоевградски села пазят наши курортисти в Аспровалта от жаркото беломорско слънце

Оригинален начин за предпазване от силното беломорско слънце приложи собственикът на Туристическа агенция „Оазис-А” Васил Ангелов в хотела си „Александър Студиос“ в гръцкия курорт Аспровалта. За да придаде роден чар на дворното пространство, той покрил с нашенски черги дървения навес /на снимките/, който пази гостите на хотела от жаркото слънце.

В своеобразната етнографска мисия с готовност се включили кметовете на благоевградските села Дъбрава – Росен Георгиев, на Зелен дол – Ангел Младенов, и на Покровник – Методи Цонев. При едно от посещенията си в хотела на В. Ангелов тримата спонтанно поели ангажимент да намерят най-шарените черги от района на Благоевград и да му ги пратят в Гърция.

Речено-сторено, тримата удържали думата си и сега гостите на „Александър Студиос“, които в голямата си част са хора от Пиринско, се чувстват наистина като под родна стряха, за което В. Ангелов сърдечно им благодари.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Възмутена и огорчена

    Хаха хотел ми било то е като пансион в гето..И не е в Аспровалта,а на километри преди Аспровалта..На първа линия заобиколен от треволяци,в които Бог знае какви влечуги виреят.Хубав плаж без камъни има на километри.Мога да добавя,че освен чергите има мърсотия колкото си пожелае човек и грамадни тлъсти черни хлебарки.Нищо от снимките и описанието им в сайта не бе вярно.Не се лъжете да ходите там за съжаление ние се излъгахме.С една дума пълен кошмар….Няма смисъл да продължавам ….

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *