САМА И ОТЧАЯНА! Албанец направи бебе на млада жена и изчезна ден след сватбата

23-годишна кюстендилка е поискала 100 лева от общинския бюджет чрез минипарламента в града. Парите са й необходими за закупуване на най-елементарните нужди за отглеждане на едномесечния й син.

Цветелина Григорова имала сключен брак с Маруф Хюсеин, с когото обаче бързо се разделили, и в момента тя гледа бебето си с мъж, който обаче отказва да го припознае. Младата жена е принудена сама да отглежда малкия Светлозар Цветелинов в общинско жилище на ул. „Бузлуджа“.

„Тази жена не получава никакви доходи, не взима и социални помощи. Единствените пари, на които разчита, са обезщетенията за безработица на майка й“, коментираха общински съветници по повод постъпилото искане за финансова помощ.

До получаване на парите за социално майчинство, които ще са в размер на 100 лева, и детски надбавки от 37 лева, Цветелина няма пари дори да купи памперси и пелени на новороденото.

Още като ученичка Цветелина била освидетелствана и чрез ТЕЛК решение. Противопоказен й е нощният труд, както и психическите натоварвания. „Майката обаче е пропуснала да поднови решението си от ТЕЛК, което се прави на 5 години. Изтъква, че причината били семейни проблеми. От 2013 година тя дължи и пари за здравни осигуровки в размер на 649, 40 лева“, обясниха още съветниците.

Младата жена се надява, след като се яви на ТЕЛК комисия, да получи инвалидна пенсия. „Надявам се, че с тези пари ще мога да покрия разходите си, но ви моля да ме подпомогнете дотогава, тъй като нямам средства да си купя и отоплителен уред, а времето застудя“, написала в заявлението си майката.

Към момента кюстендилката изпуска и възможността за енергийни помощи, тъй като не е официално разведена с Маруф Хюсеин, етнически албанец, който духнал в неизвестна посока още ден след сватбата.

„Явно я е използвал, за да придобие българско гражданство, и след това е изчезнал“, обявиха още от ОбС.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *