ЕКСКЛУЗИВНО В STRUMA.BG! Министри и чиновници бойкотират премиера Борисов, пиар акциите пълен провал

Министри и висши чиновници бойкотират премиера Бойко Борисов, а пиар акциите на управляващите не спират и търпят провал след провал.

Месец след като новият кабинет дойде на власт, се набелязаха редица мерки за справяне с катастрофите по пътищата и мудната администрация.

Министър-председателят Бойко Борисов дори напомпа мускули с извънредна среща в края на месец май, когато реши да събере водещите си министри точно в 8.00, точно в съботния ден.

„Използваме събота и неделя, че сте по-свободни, да възложа две теми, по които искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия. Не можем да говорим за демография, а в същото време всеки ден две, три и повече жертви да се дават“, заяви премиерът.

Това, което обаче struma.bg видя, въобще не отговаря на пиар акцията.

Най-големият ежедневник в Югозападна България вестник „Струма” и онлайн изданието struma.bg, вече цял месец се опитва да осъществи комуникация с министрите на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, с премиера Бойко Борисов, с председателя на транспортната комисия Халил Летифов и шефа на АПИ Дончо Атанасов.

Поводът е акция за безопасност на пътя в Кресненското дефиле, която най-голямата медия в Югозапада опитва да осъществи на фона на ежедневните катастрофи и кръвопролития в Отсечката на смъртта.

От посочените администрации към този момент дори не са си направили труда да откажат любезно.

Оставаме с впечатлението, че мейлите за контакт са публикувани само проформа или всеки ден чиновници решават кое е важно или не за висшите държавници и хвърлят в коша всичко, което им се стори „несериозно”.

Какво да очаква всеки български гражданин, който поиска съдействие точно от тези хора, десни ръце на тези, които решават нашите съдби всекидневно.

Може би чакат да влязат в сила новите промени в Административно-процесуалния кодекс, внесени в парламента от ГЕРБ и предвиждащи наказания за мудната администрация до 1500 лв., и да почнат да хвърчат „квитанции”.

Ще хванат ли дикиш и заканите на Борисов от тази сутрин, отправени в ефир да уволнява министри, които не се справят успешно в борбата срещу опашките и тромавата администрация?

„Който от министрите забележа, че не е прегърнал идеята (за премахване на тромавата бюрокрация – бел.ред.), си отива“, категоричен бе държавният лидер.

А само преди няколко часа двама млади хора станаха поредните жертви на една от отсечките на смъртта край Петрич.

35-г. кметски наместник на 2 петрички села Марин Димитров,  зет на кмета на с. Кавракирово, и 16-г. му племенник загинаха с мотор, засечени от джип, на отсечката с орехите, която хората са кръстили „пътят на смъртта” и за която отговаря АПИ.

Те са сигнализирали многократно чрез вестник „Струма“ за рисковете, които дебнат в този участък, но от ресорната институция не са се задействали.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *