САНДАНСКИ, ПЕТРИЧ И СИМИТЛИ РАЗМЕСТИХА КАРТИТЕ! Преференцията вкарва Ал. Манолев, Ст. Апостолов и Г. Динев в парламента

Преференциалният вот ще направи сериозно разместване в листата на ГЕРБ в Пиринско. Резултатите показват, че най-много преференциално доверие е събрал Александър Манолев от Сандански. Така, от петото място в депутатската листа той автоматично се изстрелва напред.

Сигурен депутат в следващото Народно събрание е и синът на кмета на Симитли – Стефан Апостолов, който е събрал 6637 преференциални гласа. Футболният рефер бе на 22 място в депутатската листа на ГЕРБ. Председателят на Общинския съвет в Петрич Георги Динев също отчита солиден преференциален вот – с 5532 бюлетини. Тримата са сигурните народни представители от ГЕРБ в Пиринско в следващото Народно събрание.

Ако Цветан Цветанов влезе в парламента от Велико Търново, където също бе водач на депутатската листа, той ще освободи тук място на областния лидер Даниела Савеклиева, която ще бъде представител на Благоевград в следващото Народно събрание.

ГЕРБ в Благоевградска област вероятно ще вземе четири мандата, но е възможно да получи и пето депутатско място.

При БСП мандатите са два плюс един. ДПС също ще вземат два мандата. Един депутат ще имат Обединените патриоти.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Деси

    Страхотен вот на един зрял електорат който не гласува като овце за партии, а избра личности! Честито и на Манолев, много се радвам, че ще бъде депутат

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *