Светът скърби! Напусна ни една от големите звезди на Холивуд

Американският актьор и лауреат на награди „Еми“ Пауърс Бут почина на 69 години, съобщи The Hollywood Reporter. По информация на изданието Бут е починал в съня си, в собствения си дом в Лос Анджелис. Пауърс Бут е роден на 1-ви юни 1948 година в Снайдер, щата Тексас. Актьорът се прочу с ролите си на злодеи, съобщава Блиц.

loading...


Част от тях са в лентите на „Внезапна смърт“ (Sudden Death, 1995), „Източни обещания“ (2001 г.), „Град на греха“ (Sin City, 2005) и „Град на греха 2“ (Sin City: A Dame to kill for 2014 г.). Бут взима участие и в редица телевизионни творби. Ролите му в сериалите „Deadwood“ (Deadwood, 2004-2006 г.), „Нешвил“ (Nashville, 2012-2017) са емблематични. През 1980 година Пауърс Бут е награден с „Еми“ за ролята си в мини сериала „Гаянска трагедия: Историята на Джим Джоунс“ ((Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones, 1980).

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. оня

    Всъщност голяма популярност добива в образа на Филип Марлоу на Реймънд Чандлър. Участва в осем екранизации по мотиви от произведенията на Чандлър и обявен единодушно от критиката като най-сполучливият образ. Почивай в мир!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *