СКАНДАЛНО! Абитуриентка остана по сутиен, съмнявали се, че преписва

Зрелостничка от ПГ по туризъм в Сапарева баня е накарана от квесторите на матурата да си вдигне блузата, за да видят дали няма в сутиена записващо устройство. Скандалната ситуация се коментира усилено от ученици и учители.

Репортер на „Струма“ откри Д. Георгиева малко преди момичето да замине на абитуриентския си бал. Ето какво сподели тя:

„Бях подложена на психически тормоз на втората матура. По време на изпита по биология в стаята имаше представителка на Министерството на образованието. Тя се усъмни, че в сутиена съм сложила телефон и преписвам тя, и квесторите непрекъснато кръжаха около мен, заставаха зад мен или до мен и ме наблюдаваха под лупа, чувствах се унизена и потисната по време на целия изпит. Аз бях чела и не се притеснявах за изпита, нямах никакви приспособления за преписване. След като предадох написаното от мен, 5-има квестори и представителката на МОН ме отведоха в учителската стая и ме накараха да си вдигна блузата догоре, за да се уверят, че в сутиена нямам никакво устройство за преписване. Почувствах се отвратително, като че ли бях престъпник. Побързах да изляза от учителската стая. Не зная с какво съм предизвикала съмнение у експертката от МОН, която явно е предала съмненията си и върху квесторите, но постъпката им е грозна и не отговаря на ранга им, никой не помисли как се чувствам аз. Често възрастните казват, че младите хора не са възпитани и се държат лошо. Та ние гледаме и се учим от възрастните“, с възмущение разказа Д. Георгиева, която преглътна обидата и отиде на бала със съучениците си. Роклята й в бледорозов цвят подчертаваше красивото й лице и сините очи.

„Животът е пред мен. Предпочитам да гледам напред и дано да ми предстоят положителни емоции“, опита се да си даде сама кураж абитуриентката на тръгване за бала в Боровец. Тя беше придружена от приятеля си Жоро.

Репортер на „Струма“ откри по телефона директорката на училището в Сапарева баня Емилия Гелева и я попита за скандалната ситуация.

„Аз не съм присъствала на матурата. И до мен стигнаха такива слухове. Проверявам случая. Квесторите по време на изпита са били колеги от Дупница“, заяви директорката Е. Гелева.

Запознати с правилата разкриха, че случаят в Сапарева баня е скандален. Никой няма право да унижава така учениците, постъпката на представителката на МОН и на квесторите е осъдителна. Появиха се коментари, че същата представителка на МОН повторила „номера“ със зрелостничката от Сапарева баня и на матурата в Кочериново.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Черпак

    Готвачките и сервитьорки са много добри по биология 🙂 Най-добрите!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *