СКАНДАЛ НА АРТ СЪБИТИЕ В БЛАГОЕВГРАД! Художник отказа да получи грамота от кмета, друг си прибра картините

Починалата само преди няколко месеца художничка Нина Златева спечели посмъртно тазгодишната награда на кмета на Благоевград на традиционната изложба, посветена на празника на града. „Впечатляващо е, че Нина е била приготвила платната за тази изложба още през февруари, малко преди да си отиде от този свят“, каза директорът на галерията Иван Милушев и се преклони пред паметта й.

Другите наградени са Румен Дешев и доц. Христо Шапкаров-Шапи.

В изложбата участваха със свои работи 37 автори.

Реденето на традиционната изложба за 24 май не мина и без напрежение и сръдни заради номинациите. Живописецът Антон Гошев демонстративно си прибрал оставените за участие работи дни преди реденето в знак на несъгласие с номинациите. Паричната стойност на наградите е символична – по 300 лв., но в замяна по една от отличените картини или пластики остават във фонда на галерията.

На финала на официалната част на арт събитието с малко закъснение бяха връчени грамоти на юбилярите сред благоевградските художници, които миналата година празнуваха кръгли годишнини. Това са доайенът Славчо Багашки, който напълни 80 г., Цветанка Грънчарова, която празнува 70 г., и наборите доц. Атанас Дафинов, Георги Стойчев и Манол Стоянов. Заедно с Иван Милушев и покойния вече Георги Ковачев всички навършиха преди година 60 г.

Дизайнерът Г. Стойчев отказа да получи грамотата от кмета, като отбеляза, че има свои съображения и ще размисли дали да я взима изобщо.

По традиция официалната част завърши с коктейл и наздравици.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Мъдю Уйов

    Тия измислени „учени“ освен да мацат и да пият на ванта по коктейли за друго не стават. Че и 300 кинта им били малко за цапаниците им! Че кой е луд да им даде и толкова, бе, аланкоолу?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *