След акция край Симитли! Перничанинът Владимир Краузе влиза за 3 г. зад решетките, плаща и 10 000 лв. глоба за производство на амфетамини

38-годишният перничанин Владимир Краузе, който бе задържан с голямо количество амфетамини, бе осъден на 3 години затвор и глоба от 10 000 лв. Той се призна за виновен за това, че е произвел синтетичната дрога с намерението да я пласира, и сключи споразумение с прокуратурата.

Владимир Краузе бе арестуван край Симитли при полицейска операция на 15 август миналата година. Още там бе признал, че кара наркотици и че има пистолет под предната дясна седалка на лекия си автомобил „Мерцедес“. В джипа, в който возил жена си и бебето, бяха намерени 4,370 кг амфетамини. При последвалия обиск на апартамента му в Банско бе открита мининарколаборатория – метална преса със следи от хероин и газова горелка, както и туби и варели с 200 л течност – прекурсори и химически съединения, 150 хапчета каптагон. Владимир Краузе бе обвинен за производство с цел разпространение на 4,300 кг амфетамини на стойност 126 892 лв. и прекурсори на стойност 17 131 лв. Окръжен съд – Благоевград го пусна под домашен арест с мотива, че няма опасност да се укрие, тъй като има постоянен адрес и две малки деца – едното на 8 години, другото бебе на 11 месеца, от Пенка Боцева, с която живее на семейни начала. Тя разчитала само на него в грижите за децата, тъй като баща му Клаус Краузе е германец и не живее в България, а майка му е починала. Като плюс бе изтъкнато, че е неосъждан, имал е административно наказание – глоба за едро хулиганство след стрелба във въздуха преди 4 години.

„За съда е неясно как след това наказание той е получил разрешително за още 5 оръжия. Значи полицията не счита Краузе за опасен”, заяви тогава съдията. Той цитира съдебната практика и решения на ЕС, че тежестта на инкриминираните деяния не може да презюмира опасността от укриване и извършване на други престъпления, и му наложи втората по степен мярка – домашен арест.

Владимир Краузе трябваше да остане под ключ в апартамент №45 на 6-ия етаж в комплекса в Банско, където живее и където е адресната регистрация на фирмата му. Това обаче не се случи, тъй като след 1 седмица Софийски апелативен съд отмени домашния арест и му определи най-тежката мярка „задържане под стража“.

Виктор Краузе изкара само 2 месеца зад решетките, след което бе пуснат на свобода с парична гаранция от 5000 лв. От присъдата, която се съгласи да изтърпи, ще бъде приспаднато времето, през което е бил под стража и домашен арест. Съдът се разпореди да му бъдат върнати иззетите при полицейската операция като веществени доказателства множество мобилни телефони и огнестрелно оръжие.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *