СЛЕД БОМБАТА В „НАДЕЖДА”! Наставникът на „Славата“ Вл. Димитров: Времето на романтичния футбол свърши, феновете щяха да ни линчуват, залостихме съблекалнята

След бомбата в „Надежда” на „Струмска слава“ с 1:0 срещу кандидата за майсторска промоция „Локомотив“ /Сф/ треньорът на радомирци Владимир Димитров в типичния си емоционален стил посочи печелившата стратегия, призна и за страха, който са брали с момчетата му при нахлуването на феновете в административната сграда и опита им за физическа саморазправа с футболистите на домакините. „Станахме свидетели на случката. За малко и нас щяха да линчуват, макар да нямахме никаква вина. Залостихме съблекалнята, докато обстановката се успокои, и си тръгнахме живи и здрави. Имаше спречкване между ултрасите и колегите от „Локомотив“, важното е, че всичко се размина без пострадали”, разказа подробностите за екшъна предводителят на гостите.

Кристиян Тасев донесе ценните 3 точки с попадението си в 3-та мин., което изстреля отбора му над чертата в дъното на таблицата. В 28-та мин. Виктор Мицаков направи пропуска на мача, изведен сам срещу вратаря от Ивайло Стоянов. До края в грешник за железничарите се превърна дупничанинът Илия Димитров, който пропиля най-изгодните две положения за изравняване, веднъж уцели и гредата. Испанският страж дебютант Гарсия беше безупречен в рамката и извън нея и оправда хода с включването му в игра на мястото на игралия отлично в предните няколко мача Радослав Костадинов. „Бяхме разучили добре съперника. Знаехме, че ще има многобройни центрирания в наказателното ни поле, и преценихме, че с ръста си и качествата, които притежава, Гарсия ще е по-полезен в конкретната среща”, обясни Вл. Димитров.

„Времето на романтичния футбол свърши. Борба, тактическа дисциплина, характер – това е рецептата за гостуванията. Вече във втори мач не допускаме гол, което е показателно. Не приемам определения като сензация по отношение на успеха ни. През кампанията бием „Локомотив“, където ги срещнем. Първо в предсезонната контрола, след това есента на наш терен и сега на техен”, допълни старшията на победителите.

„СТР. СЛАВА“: Гарсия, Б. Николов, Петков, Мицаков /46-Е. Иванов/, Костов, Маджиров /82-Тунгаров/, Танев, Стоянов, Георгиев /60-Аспарухов/, Евгениев, Тасев.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *