СЛЕД ИНЦИДЕНТ В КВ. „ГРАМАДА“! 26-г. Иван тръгна на фитнес и стана най-лошото, ето как ще плати сега

26-годишният благоевградчанин Иван Миленков бе осъден условно за блъснат пешеходец, който след това почина. Шофьорът бе признат за виновен за инцидент, станал на 3 декември 2013 г. в района на черквата в „Грамада“. Около 8.40 ч. младежът тръгнал с лек автомобил „Фиат“ за сутрешната си фитнес тренировка. По ул. „Евтим Дрангов“ видял в далечината възрастен мъж с тояжка на тротоара, който в последния момент решил да слезе на пътното платно, за да пресече. Шофьорът мигновено набил спирачки, но закачил с предния фар на автомобила дядото, който паднал на земята. Младежът веднага му се притекъл на помощ, обадил се на телефон 112 и го положил на задната седалка на колата на топло. Докато дойде линейката, през цялото време му говорил, за да не изгуби съзнание.

76-годишният Тодор Главев е приет в спешно отделение с мозъчно сътресение, охлузни рани по главата и носа. Рентгеновата снимка показала, че има фрактура на раменната кост и е настанен в хирургичното отделение, където след няколко часа починал. След инцидента младият шофьор обяснил, че е карал бавно и е направил всичко възможно, за да спаси дядото, който живее в „Грамада“ и навремето работил като монтьор в полицията. В хода на разследването е установено, че шофьорът е карал с 32 км в час и алкохолната му проба е отрицателна.

Иван Миленков е обвинен, че по непредпазливост е причинил смъртта на Тодор Главев. Окръжен съд осъди безработния благоевградчанин на 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок и лишаване от шофьорска книжка за 3 години. Присъдата подлежи на обжалване пред САС.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *