СЛЕД КЪРВАВАТА КАТАСТРОФА НА Е-79! Реанимационен екип от Сърбия транспортира ранения 41-г. Ищван за болница в Ниш

Тежко пострадалият 41-годишен Ищван Макша от Сърбия, който пострада при катастрофата, станала в неделя на главен път Е-79 между Струмяни и Градешница, е преместен от реанимация на МБАЛ- Благоевград за болницата в Ниш. Около 21.10 часа специално пристигнал реаномобил от Сърбия отпътува за родината на пострадалия чуждестранен гражданин. Той, както struma.bg вече писа, е на апаратна вентилация и при транспортирането го придружава реанимационен екип. Макша е с тежки комбинирани травми, има контузия на гръдния кош и претърпя две хирургични интервенции за овладяване на вътрешен кръвоизлив от разкъсан черен дроб, а далакът му бе отстранен.

Лечението бе проведено от екип на хирургия и реанимация и състоянието му вече позволява да бъде преместен в сръбска болница. Със случая лично се запозна консулът на Република Сърбия у нас.

Вчера от болницата бе изписан и 5-годишният му син Марко, който днес отпътува от София за родния им град Върбас с близки на семейството. Майката се лекува в столичния институт „Пирогов“. Тя е със счупени шийни прешлени и лицева травма. В катастрофата загина 14-годишният син на семейството.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *