След мелето на бул. „Джеймс Баучер“! Бившият полицай Л. Стефанов-Бубата легна за втори път на операционната, столичните хирурзи се борят за живота му

Блъснатият велосипедист Любен Стефанов от Благоевград, който е с тежка черепно-мозъчна травма, е опериран за втори път от столичните неврохирурзи.

Пациентът е приет в събота вечерта и веднага е опериран, днес е извършена втора операция за овладяване на тежката черепно-мозъчна травма, съобщи М. Пойразова от пресцентъра на „Пирогов“. Говорителката уточни, че пострадалият остава в неврореанимация, провежда му се интензивно лечение.

Както вестник „Струма“ писа, 56-годишният мъж бе блъснат на бул. „Джеймс Баучер“ от джип, управляван от 42-годишния благоевградчанина Димитър Димитров-Чората. При падането велосипедистът наранил сериозна главата си, като получил травматичен мозъчен кръвоизлив. След оказаната първа помощ в благоевградската болница бе транспортиран по спешност за неврохирургия на столичния институт„Пирогов“.

На велосипедиста Л. Стефанов и на водача на джипа Д. Димитров-Чората са взети кръвни проби за алкохол.

В полицейския бюлетин на ОД на МВР – Благоевград информацията вчера бе повече от лаконична: „42-годишен водач при завиване наляво блъска 56-годишен велосипедист, който е настанен за лечение с опасност за живота”.

Пострадалият Л. Стефанов, познат сред приятелите си с прякора Бубата, е бивш служител на полицията в Благоевград, бил е старшина, но от дълго време не работи в системата на МВР. Семеен е, съпругата му работи и живее в чужбина.

Припомняме, че това е вторият пътен инцидент, извършен от Димитър Димитров-Чората. Преди 14 години той блъснал пешеходец, който почина на път за болницата. Тогава Чората бе обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, но с мотив чисто съдебно минало бе освободен от наказателна отговорност, а Окръжният съд му наложи 1000 лв. глоба.

По случая с блъснатия в събота велосипедист работят служители от Първо РУП – Благоевград.

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. България 2

    Просто казано сега може и велосипедист да изкарат виновен…. Като знаем българското Законодателство…..

    Отговори
  2. България

    „Припомняме, че това е вторият пътен инцидент, извършен от Димитър Димитров-Чората. Преди 14 години той блъснал пешеходец, който почина на път за болницата. Тогава Чората бе обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, но с мотив чисто съдебно минало бе освободен от наказателна отговорност, а Окръжният съд му наложи 1000 лв. глоба.“

    Значи ако си с чисто минало можеш спокойно да убиеш човек и да ти се размине с хиляда лева. А познавам хора, които лежат по 3 месеца в затвор, защото са откраднали колело… Отвращам се от България!!!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *