След скандала в „Социално подпомагане” – Струмяни! Съдът оправда служителя, обвинен от колежките си, че ги заплашва и обижда с… „пикла”

Служителят в дирекция „Социално подпомагане” в Струмяни Антон Станковски беше оправдан по дело по Указа за борба с дребното хулиганство. Присъдата постанови вчера след два часа и половина заседание съдия Иван Филчев в Районен съд – Сандански. В съдебна зала бяха разпитани свидетелите Величка Александрова, Катерина Укева, Христина Шопова и Мариана Маркова, като последната е работила в един кабинет с обвиняемия.

Подробни обяснения за инцидента, станал на 08.02.2018 година в сградата на дирекция „Социално подпомагане” в с. Струмяни, е дал А. Станковски. От тях става ясно, че той е изрекъл думите „пикла такава” към колежката си Александрова. „Казах й: „Ти когато пушиш и студът, и отворената врата не ти пречат”. След това тя дойде в моя кабинет и ми заяви, че не желае да я наричам повече с тези думи. Минути след това аз се върнах отново в кабинета на колежките си, поисках ключ от тоалетната, целият бях облян в кръв, ударих си главата в кабинета. Пристигнаха служителите на полицията и ми бе съставен акт по УБДХ. Разбрах, че е подаден сигнал и до директора на дирекцията в Сандански Елеонора Сливкова-Петкова”, заяви Станковски пред съда.

В показанията си свидетелите също заявили, че думата „пикла” е била изречена от А. Станковски.

В мотивите си за оправдателното си решение съдия Ив. Филчев е посочил, че по време на делото не е установено, че поведението на А. Станковски представлява непристойна проява. Действията му са били предизвикани и насочени към едно лице – колежката Александрова, с която са имали лични отношения, а не към обществото като цяло.

Постановеното решение на съда подлежи на обжалване в тридневен срок пред Окръжен съд – Благоевград.

Както „Струма“ писа, Станковски бе изправен на подсъдимата скамейка за това, че отправил обидни думи и закани срещу колежки. Нарекъл „пикла“ колежката си В. Александрова. Делото беше отложено за вчера, защото на 19 февруари обвиняемият се яви без адвокат.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *