СЛЕД 12 ЧАСА ПРЕХОД! Приятели от детинство развяха знамето на Банско на най-високия връх в Австрийските Алпи

Двама приятели, собственикът на единственото фотостудио в курортния град Иво Димитров и основателят на Алпийски клуб – Банско Красимир Елинов, изкачиха най-трудния връх в Австрийските Алпи – Гросглокнер, висок 3798 м, и развяха знамето на родния си град. Двамата алпинисти, които се занимават по-сериозно с катерене едва от 4-5 години, са изкачили трихилядника по най-трудния маршрут – през ръба Stüdlgrat, известен като най-техничния гребен на Гросглокнер.

Общо 12 часа е отнело на двамата запалени любители алпинисти да преминат през Stüdlgrat. Преди внушителната скално-ледена снага на върха двамата са преминали и ледника Пастерце, чиято дебелина е над 20 метра и също изисква сериозна техника, за да бъде преминат.

Планината за Красимир Елинов и Иво Димитров е любов и страст. Двамата прекарват всяка свободна минута в излети, преходи и изкачвания. Любовта им стига дотам, че тази година двамата посрещат Нова година в Пирин, и то не къде да е, а в заслон Кончето, който представлява обикновена дървена барака, без каквито и да било удобства, а използването му се препоръчва от специалистите само при крайна необходимост.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *