След 26 г. преподавателска дейност в ЮЗУ Д. Томов стана четвъртият доцент по тенис в България

Дългогодишният преподавател в ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград Димитър Томов стана доцент по тенис. Изтъкнатият специалист и треньор по този спорт участва в конкурса за заемане на академичната длъжност с 3 учебника и учебни помагала, 2 монографии и 20 публикации в международно рефирирани и български списания. Особено впечатляваща е монографията му „Обучението по тенис във висшето училище“ с авторска

методика за обогатяване на техническите умения в началното обучение по тенис в университетите.

7-членното научно жури начело с единствения професор по тенис в България Ангел Пенчев, бившия министър на спорта проф. д.н. Даниела Дашева и проф. д.н. Петър Бонов дават висока оценка на научната продукция на Д. Томов и единодушно гласуват за присъждането му на академичната длъжност доцент.

Самият доц. д-р Д. Томов е един от най-уважаваните специалисти и треньор по тенис на корт. Той преподава в ЮЗУ от 26 години, участва активно в разработването на учебни програми и курсове и се ползва с голямо уважение сред академичната общност. Любопитното е, че освен него в страната има само още трима доценти по тенис.

По повод успешно извървяната дълга процедура доц. Томов получи поздравления от много свои колеги, приятели, бивши и настоящи студенти, а сред първите, които му честитиха академичното израстване, бе съпругата му адвокат Албина Анева.

„Най-важното е да продължим развитието на специалност „Спорт“, сподели новият доцент във Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт на ЮЗУ.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Само питам?

    Този пичага за 26 години „научна“ кариера не можа ли да напише и защити поне една дисертацийка, особено като се знае колко „научна“ е стойността на дисертациите в спорта (справка – „дисертациите“ на т.нар. „ректор“ на колеж? В. Жечев). Доценти без дисертация се правеха едно време, сега май няма такива?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *