Сложете прясно нарязан домат на лицето си за 3 секунди и ето какъв невероятен ефект ви очаква

Един от най-честите козметични проблеми за много хора, независимо от възрастта, определено е акнето. То не се смята за сериозно състояние, но може да бъде болезнено и дразнещо. Също така засяга самочувствието на човека.

Акнето е кожно заболяване, причинено от запушени пори и фоликули. Лечението му трябва да е насочено именно към отпушване на порите на кожата.

loading...


На пазара има многобройни и различни продукти срещу акне, но те често не успяват да осигурят желаните резултати. Естествените решения са по-добра и по-безопасна алтернатива в случай, че искате да спестите време, пари и енергия.Лечение на акне с домати

Много хора не знаят, че домати са еднo от най-ефективните природни лечения за акне. Те са богати на важни витамини, включително витамин В6, С, К, Е и А, които свиват порите и регенерират кожата. Доматите също така възстановяват баланса на pH на кожата, като по този начин предотвратяват бъдещи проблеми. Също така те съдържат салицилова киселина, съставка, която се среща често в козметичните продукти.

Как да използвате доматите

Ето някои трикове, които показват как да включите домати в процедурите ви за красотата.

Простотата е майката на всички лечения

Най-доброто решение обикновено е най-простото. Така че само нарежете домати на шайби и след това ги разтъркайте върху засегнатата кожа. Уверете се, че кожата ви абсорбира соковете добре. После изплакнете лицето си с вода.

Маска за лице с домат

Ако имате повече време, опитайте маска за лице, подходяща както за леки, така и за тежки състояния на акне. Започнете с измиването на доматите и след това направете малък разрез под формата на буквата X отгоре. Оставете домата в топла вода в продължение на една минута, след това го обелете. Извадете семената и смелете доматите на паста. Нанесете тази паста върху лицето си и я оставете да действа за един час, след това я изплакнете с вода. Ако акнето ви е болезнено, добавете малко кисело мляко или пюре от краставици в маската. Ще се убедите в невероятните ефекти много бързо!

Измиване на лицето с домат

Измиването на лицето с домат предлага невероятен ефект за тези, които не могат да направят маската с паста от домат. То отнема по-малко време и е по-лесно да се направи. Смесете добре няколко капки лимонов сок и една супена лъжица доматен сок. Нанесете върху засегнатата кожа. Останете така пет минути, преди да изплакнете лицето си с топла вода./Zdrave.to

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *