Снахите и зетьовете на Баня се събраха на традиционна годишна среща

Среща на преоданците си спретнаха снахите и зетьовете в разложкото село Баня. Те се събраха за поредна година да си побъбрят и повеселят.
Срещата не пропуснаха и много от снахите, чието пребиваване в селото отдавна е прехвърлило това по родните им места, някои са в Баня повече от 40 години. Сред снахите с най-дългогодишен стаж в селото бяха пенсионираните вече детска учителка Лоска Драговчева, бившата служителка в МВР Верка Лулеова, агрономката Елена Донева и много други. Срещата уважи и майката на заместник-кмета на общината Венцислав Гърменов – Цветана, която е родом от Симитли.
Баня се слави в Разложко като селото с най-много снахи и зетьове, но тази година срещата уважи само един от зетьовете – Костадин Лучков, който е родом от Добърско, но избрал селото с минералната вода за свой втори дом.
Интересна и вълнуваща е всяка година срещата за всички, защото събира хора от различни краища на страната, последвали любовта и дошли в Баня да градят семейство и бъдеще.
В много разговори, веселие и тостове за бъдещи срещи премина вечерта на преоданците. Те си обещаха, че следващата година ще се съберат отново.
ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *