Собственик на пицария остави готвачка без трудов договор и си изпати яко

Едно от най-известните заведения в центъра на Разлог – пицария бар „Kings Club“, отнесе 1500 лв. глоба от Инспекцията по труда заради готвачка, която работи без сключен трудов договор, подписан от двете страни, и копие от уведомлението по чл. 62, ал. 3 КТ, заверено от ТД на НАП.

Наказателното постановление, с което фирмата, стопанисваща обекта –  „Кингс – Разлог“ ЕООД, представлявана от Радослава Сърбакова, е санкционирана, бе  обжалвано в съда, но бе потвърдено от магистратите. Съдът счете, че  фирмата като работодател не е изпълнила задълженията си по закон и  нарушението е безспорно доказано. Съдът не уважи доводите на жалбоподателя, който твърдеше, че при извършване на проверката работничката е имала сключен трудов договор и е изчаквала регистрацията му, като не е полагала труд, а само е наблюдавала и се е запознавала с обстановката в обекта.

Заведението се намира на пл. „Преображение“ в Разлог, а проверката е извършена в началото на февруари месец тази година. В пицарията имало три лица – барман, сервитьор и готвачка. Последната признала пред проверяващите, че работи на обекта от месец януари на 2017 г., но няма сключен трудов договор. Това било описано в предоставените от проверяващите  декларации по образец, които всички работещи  на обекта към момента на проверката попълнили.

Две седмици по-късно представител на фирмата се явил в офисите на Инспекцията по труда, където  представил сключен със служителката си писмен трудов договор, както и справка за регистрация на същия в НАП. Той обаче бил с по-късна дата от тази на проверката.

ИВА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *