Спортната общественост в Сандански скочи срещу идеята стадионът и 22 декара база да се дадат на Коко Динев за 1 лeв месечно

Искането на сдружение ОФК „Вихрен” в Сандански с упълномощения представител Георги Манолев да бъде отдадена под наем спортната база на градския стадион с площ от 22 декара срещу 1 лев на месец взриви спортната общественост в общината.

Както „Струма” писа, на председателски съвет местните  парламентаристи дадоха „зелена светлина” на предложението, което предстои да бъде гласувано на днешното заседание на ОбС. Известно е, че неформалният президент на ОФК „Вихрен” е Коко Динев и упълномощеният от него представител е Г. Манолев. Феновете на футболния клуб, футболисти и спортната общественост в града са против спортната база на градския стадион ведно с тренировъчното игрище и съблекалните да се отдават под наем за символичната цена от 1 лев.

Ето какво каза пред репортер на „Струма” бившият футболист Стилян Николов: „ И аз искам да наема спортната база на стадиона, но не за 1 лев, а за 2 лева. Тази оферта ще представя лично на съветниците на заседанието, на което те ще гласуват искането на сдружение „Вихрен“, за което се информирахме от страниците на  вестник „Струма”. Това, ако не е гавра с нас, спортните деятели, аз по друг начин не го разбирам”, каза Ст. Николов.

След него Павел Илиев обяви, че като бивш футболист от школата на „Вихрен“ недоумява защо не е проведено публично обсъждане за отдаването под наем на спортната база на градския стадион. „Да превърнем базата в частен имот и 10 години местните жители да плащат наем, за да тренират или спортуват на стадиона. Това не трябва да се допуска от общинските съветници, които са избрани от нас, гражданите в община Сандански. Стадионът и базата са на всички санданчани, не трябва да се отдават под наем“, категоричен е Илиев.

Огнян Кирилов също изрази гледната си точка по казуса: „Научавам, че на месец Коко Динев щял да плаща по 5000 лева за издръжка на мъжкия отбор. Преди повече от година общината отказа да даде базата под наем на софийска фирма, за да постави над 1500 рекламни материали, срещу сумата от 60 000 лева на месец. Сега срещу сумата от 5000 лева ще предоставим базата безплатно“, изразява своето несъгласие  Кирилов.

Футболист от школата на „Вихрен“, който не пожела да бъде обявено името му, разкри, че на първата тренировка преди близо месец пред събралите се футболисти Георги Манолев е обявил, че Коко Динев е новият спонсор на клуба. „Какви заплати и премии ще получават в бъдеще е щяло да стане известно през месец септември, когато започва първенството. За стари неизплатени заплати и премии футболистите да се обръщат към президента на клуба Стоян Ангов“, съобщи футболистът. От няколко дни е започнала подписка в Сандански с искане спортната база да си остане на общината и да се ползва от всички жители .

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *