СТАРТ В КАРИЕРАТА! Снахата на екскмета на Вълкосел д-р Бильокова започна работа в МБАЛ – Благоевград, в екипа на неонатология

Младата лекарка д-р Инцафка Билюкова, която е снаха на екскмета на село Вълкосел, община Сатовча, започна работа в благоевградската болница, в неонатология /отделение за новородени/. Д-р Билюкова е завършила с отличен успех Медицински университет – София и веднага след студентската скамейка започва работа в МБАЛ – Благоевград. Трудовият й договор е в сила от 7 август, но младата лекарка вече навлиза в тежката и отговорна професия.

„Завършила съм средното си образование в Сатовча, аз съм от село Вълкосел и избрах да работя в Благоевград, за да бъда полезна на хората от моя роден край”, каза д-р Билюкова и сподели: „Съпругът ми е специалист по компютърни технологии, заедно с него решихме да развиваме професионалните си кариери в България, а не в чужбина. Неонатология е отделението, в което се чува за първи път детски плач, и е щастливото отделение, тук има сълзи от радост и вълнение, а не от страдание, затова избрах тук да специализирам. Аз също съм майка, синът ми е на 1 годинка и 7 месеца, родих в Майчин дом – София, защото тогава бях още студентка. Смело мога да посъветвам родилките от Благоевградска област да не се страхуват и да се доверят на местните лекари.

Имам сестра, която също учи медицина и в момента е на държавна практика, ще я посъветвам и нея да избере да остане в България.

Чувствам се щастлива, работата ми допада, а и колективът е изключително отзивчив”, заключи младата лекарка.

Началникът на неонатология д-р Калпазанова допълни, че това е вторият млад кадър, който е започнал работа в отделението за една година, младата лекарка д-р Цветанка Коюмджийска излезе в отпуск по майчинство.

СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *