Студентка припадна в заведение, прекали с алкохола

Три спешни случая на прекалили с алкохола навръх празника на виното и любовта, сред тях 19-годишна студентка, са приети в спешно отделение на благоевградската болница.
Първокурсничката от Кюстендил решила да отбележи двата празника с компания. Черпили се в заведение, когато 19-годишната студентка, след като погълнала няколко чаши вино, изпаднала в нестабилно състояние и загубила за кратко съзнание. На място пристигнал екип на Спешен център – Благоевград и с линейка е транспортирана до болница, придружавана от приятелите си – две момичета и момчета. „Пациентката е приета със силна интоксикация на организма, след предприети реанимационни действия състоянието й е стабилизирано“, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Той уточни, че след овладяване на интоксикацията около 01,30 часа след полунощ момичето е освободено за домашно възстановяване. „Като цяло дежурството на колегите е преминало без пострадали при сбиване в дискотеки“, поясни д-р Митев.
Още един спешен случай е приет през нощта в спешно отделение, 50-годишен благоевградчанин срязал с нож ръката си в областта на дланта и буйствал под въздействие на алкохола. Близките му извикали на място полиция. Пострадалият мъж е обслужен от дежурните екипи начело с хирурга д-р Нешев, оказана му е първа помощ и след консултации е настанен за болнично лечение. Рано призори в 06,00 часа е приет още един мъж, който е намерен паднал на улица в района на зоопарка. След лекарския преглед е установено, че не са касае за здравословен проблем, а е прекалил с алкохола. Той е стабилизиран и освободен.
„По време на дежурството колегите са обслужвали и пациенти с хипертонични кризи, пострадали при сбиване в дискотеки няма“, поясни д-р Митев.
СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *