Съвети за брака от един разведен мъж

„Мъжете се женят от скука, жените се омъжват от любопитство. И едните и другите остават разочаровани.“ – Оскар Уайлд. Написаното от Уайлд би могло и да бъде много различно. Всеки брак се развива в определена посока и това дали ще е успешен или не, зависи от редица фактори. Хората с дългогодишни връзки и приключили бракове, често определят себе си като експерти по връзки. Днес споделяме няколко съвета за брака от един разведен мъж, пише аз-жената.бг. Ето какво има да ви каже той след една 16-годишна връзка.

1. Никога не спирайте да ухажвате тази жена.
Не спирайте със срещите. Правете го понякога така, сякаш ще ви е първа среща. Никога не приемайте тази жена за даденост. Не забравяйте, че тя ви е избрала и не може да си позволите да сте мързеливи в любовта.

2. Влюбвайте се отново и отново.
С годините вие няма да спирате да се променяте като личности. Възможно е да се отегчите един от друг, да не намирате сходство, тя да отдаде сърцето си на друг. Ето защо винаги се борете да печелите любовта ѝ отново и отново. Така и тя ще ви се отдаде емоционално.

3. Винаги виждайте най-доброто в нея.
Фокусирайте се само върху това, което обичате в жената до вас. Това, върху което ще се фокусирате, ще се разшири. Не забравяйте, че когато обичаме истински го правим безусловно, а и мъжете също не са съвършени.

4. Не е ваша работа да променяте жената до вас, а да я обичате, без да изисквате тя да променя нещо в себе си. Все пак вие сте я избрали такава, каквато е.

5. Вземете пълна отчетност за собствените си емоции.
Партньорите не са тези, на които трябва да оставим изцяло да ни правят щастливи. Ние сме отговорни за намирането на собственото си щастие и по този начин, тази радост се прехвърля в брака между двама души.

6. Никога не обвинявайте съпругата си за неуспехите.
Много често мъжете обвиняват половинката си за собствените си неуспехи и невъзможността да се реализират в живота. Съпругата може да бъде голяма опора. Ако мислите, че тя не подкрепя идеите ви, вероятно е по-добре да прекъснете брака си, но не и да обвинявате друг за неуспехите си.

7. Изучавайте съпругата си.
Знаете ли колко различни видове усмивки има любимата ви? Може ли без да ви каже нито дума да разбере как се чувства, дали страда, дали е щастлива. Не спирайте да преоткривате жената до себе си и да забелязвате малките, но много значими неща в нея.

Оценявайте жестовете, които прави за вас – чаша ароматно кафе, когато ви е сготвила нещо, дори и да не е от най-добрите готвачки. Правете често малки изненади за нея, помагайте ѝ в домакинската работа, това няма да ви направи по-малко мъже.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *