СЪДЪТ В ГЪРЦИЯ НЕ ПРОЩАВА! На 50 г. затвор осъдиха двамата петричани заловени с над кило кокаин

25 години затвор е определил солунският съд за двама петричани, които бяха задържани с над кило кокаин на територията на съседна Гърция. Това беше потвърдено от източник на петричката полиция и от друг негов колега от ГПУ – Петрич.

Младите мъже, които са попаднали в капана на гръцката полиция преди повече от месец, са на по 24 и 25 години. Вчера съдът в Солун е определил една от най-тежките присъди за двамата петричани. Те ще лежат с прокурорско обвинение за трафика на дрога в затвора по 25 години.

„Има и друга опция – делото да бъде обжалвано и на двамата присъдата да се смекчи наполовина. Така процедират в Гърция за наркотици, няма прощаване. За примерно поведение обаче може присъдата да спадне наполовина. Броят са два дни за един“, каза спецченге за вестник „Струма“.

Както вестник „Струма“ писа, двамата бяха арестувани преди месец като ръководители на мащабна мрежа за трафик на наркотици в Гърция. В колите и домовете на арестуваните тогава полицията откри всякакъв вид наркотици. Няколко месеца е продължила операцията по проследяване на мрежата. В нея са участвали полицаи от Серес и спецчасти от отдела за борба с организираната престъпност.

Нашенците са ръководили вноса на наркотични вещества от България и разпространението им в Гърция. Те са събирали приходите от продажбите. Мрежата е организирана и ръководена от българин, който контролирал трафика от затвора. Той излежавал няколкогодишна присъда. Друг българин се занимавал с вноса и разпространението. Той е арестуван в Солун в момент, в който предавал поредната пратка хероин.

2 килограма хероин са открити в тайник близо до града. Трафикантите го използвали за склад. Полицаите са открили също автомат „Калашников“ и пистолети.

22-ма гърци са закопчани за разпространение на дрогата. Дейността им се разпростирала дори до остров Крит. Доказателствата, с които полицията разполага, сочат, че мрежата е действала почти година. Общото количество задържана дрога е 3 кг.

Вчера след присъдата се разбра, че тарторите са двама петричани.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. kosi

    от къде са взели стоката. това е голямо количество особено за лица 24-25 г. има някой който ги е пратил

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *