Съдът опрости 200 лв. глоба на мастит бизнесмен, чийто фирмен джип „Порше Кайен” фучи с превишена скорост

Съдът опрости глоба от 200 лв. за превишена скорост на мастит благоевградски бизнесмен. 44-годишният Костадин Тупарски получил електронния фиш, че лек автомобил „Порше Кайен“, собственост на петролната му фирма „Котура“ ЕООД, преминал покрай бензиностанция „Шел“ край Благоевград със 103 км/ч въпреки ограничението от 60 км/ч.

При изготвяне на снимковия материал полицейският служител Калпачки направил справка в КАТ и след като установил чия собственост е джипът, наказателната честитка за превишената скорост е изпратена на собственика и управител на едноличното дружество. Бизнесменът обжалвал глобата в съда, като в хода на делото адвокатът му поискал да бъде отменена заради процесуално нарушение. Като такова било изтъкното, че полицейският протокол за използване на автоматизираната система за видеоконтрол на пътя не бил правилно попълнен. В него не било посочено на какъв път е извършено нарушението и липсвало отбелязване в графата, в която трябва да се посочи на какво разстояние е пътният знак за ограничение от мобилната камера. Само на това процесуално нарушение, което според съдия Георги Янев е съществено, глобата е обезсилена.

Костадин Тупарски получи съдебна индулгенция от РС – Благоевград и миналата година, когато бе отменена имуществена санкция от 10 000 лв., наложена от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор на другата му фирма „Пирин ойл груп“ ЕООД за нарушение на Закона за чистотата на атмосферния въздух. При анализа на доказателствата по делото съдията счете, че е бил нарушен редът и задължителните правила за изземване, пренасяне и съхранение на контролните проби, приети в специална наредба, и санкцията падна на процесуално основание.

Освен двете фирми, които се занимават с търговия на петролни продукти, бизнесменът има и дружество за газ, както и туристическа фирма.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Прочел

    Изводът, който се натрапва, е- хитрите пичове стават адвокати, а другите… работят за държавата. И не си дават зор.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *