Съдят лекар, „прегледал“ починала пациентка

Личен лекар остава без договор със Здравната каса заради отчетен преглед на пациентка след смъртта й, за която е бил уведомен своевременно. След установяване на нарушението докторът дал обяснения, че това е техническа грешка. От касата обаче не приемат това твърдение за основателно, като посочват, че той и друг път е вписвал прегледи на същата жена, след като тя е била починала.

Д-р Георги Антонов, е част от групова практика „АПМП-ГП Медик-2000 Велинград“. Частичното прекратяване на контракта се отнася само за него. Наложено е едностранно, без предизвестие, считано от 21 септември 2016 г., съобщава Марица.

От дружеството два пъти неуспешно опитват да оспорят наложеното наказание. През март Административният съд в Пазарджик потвърждава заповедта на РЗОК. Върховният административен съд отменя решението заради процесуални пропуски. В случая санкцията рефлектира не само върху ООД-то, а и върху лекаря като физическо лице, а той не е конституиран като страна в процеса. Делото е върнато за ново разглеждане от друг състав, който включва д-р Антонов като жалбоподател, заедно с управителя на груповата практика д-р Христо Масларов и също като първия състав потвърждава заповедта на касата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *