СЪМНЕНИЯ ЗА НАТРАВЯНЕ С ХРАНА! 10 деца са в болница

10 деца от детската градина в русенското село Босилковци са настанени в болница със симптоми на хранително натравяне, съобщава БГНЕС.Всички те се намират в инфекциозното отделение на УМБАЛ-Русе, където са докарани и две от служителките в детското заведение. Децата са на възраст между 3 и 5 години.

Симптомите са на хранително натравяне, но са пуснати бързи тестове, които да изолират причинителя и да изяснят точната причина, обясниха от болницата. Сформиран е и специален екип от инфекционисти, който се грижи за децата.

Малчуганите са почувствали неразположение още вчера, след като, по първоначална информация, са обядвали пиле фрикасе.

Със заповед на кмета на община Бяла Димитър Славов, в която се намира Босилковци, детската градина временно е затворена. Тя се посещава от общо 20 деца. Димитър Славов обаче обясни, че заведението получава храната си от кухнята-майка, където се приготвя храната за всички седем детски градини в общината. Засега сигнали от други места за проблеми няма.

В четвъртък на място проверка ще извършат екипи на РЗИ и Агенцията по безопасност за храните, а резултатите от взетите днес проби ще бъдат готови в петък.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *