С канадския филм „Затъмнение“ бе открито тазгодишното издание на кинопанорамата „ SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд“ в Банско

С канадския филм „Затъмнение“ бе открито тазгодишното издание на кинопанорамата  „ SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд“ в киносалона на Посетителския информационен център в Банско.

От днес до събота жителите и гостите на Банско ще имат привилегията да гледат едни от най-добрите и смразяващи ленти за олимпийски спускания и фрийрайдъри. Зрителите ще преминат през 12 снежни приключения, влючени в програмата на снежния кино фестивал. Освен екстремните кадри, филмите са своеобразни уроци по история и география, заснети на най-труднодостъпните точки на планетата. С помощта на героите от филмите, доказани професионалисти, които години наред са се подготвяли за тези снежни предизвикателства, киноманите ще видят едни от най-красивите и същевременно най-опасните места на земята, ще осъзнаят къде е границата между възможността и риска, ще разберат колко струва страстта към планината.

Натали Петрова, директор на Международния фестивал на планинарския филм, приветства всички присъстващи с думите: „Дами и господа, скъпи приятели, банскалии и гости на Банско, добре дошли на традиционната Snow Cinema. За поредна година през зимния сезон организираме тази културна проява, която е емблематична част от зимния културен афиш на община Банско, на региона, а аз бих допълнила на България и Балканите, защото никъде на друго място няма толкова представителна кинопанорама, посветена на ски, сноуборд, фрийрайд, скикайт и всички съпътстващи ги дейности в снежната планина“.

В словото си директорът на фестивала благодари на организаторите на кинопанорамата Община Банско и Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“, както и на спонсорите на културното събитие, превърнало се в своеобразен мост между България и света.

Още три дни ще продължи снежното кино в Банско, през които всеки ще има възможността да се наслади на останалите девет вълнуващи филми от програмата, като “Без ските би ми било скучно в Хималаите” (Полша, 2015, Дариуш Залуски), “Човек от снеговете” (Канада, 2014, Майк Дъглас), “Зимна активност” (Франция, 2016, Микаел Бимбо), “Каране 4000” (Италия, 2015, Мишел Домен), “По пътя на “Ендюрънс”, с опита на Шакълтън” (Франция, 2015, Бертран Дьолапиер), “Прекосяване на Антарктика” (Франция, 2016, Стефани Жикел, Жереми Жикел), “ХималайСКИ принципи на новото приключение” (Испания, 2015, Пеп Куберес, “Последната граница” (Австрия, 2015, Флориан Алберт) и “Белият хаос” (Австрия, 2016, Матиас Маир).

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *