ТЕЖКА ОПЕРАЦИЯ В МБАЛ – БЛАГОЕВГРАД! Отстраниха киста с 16 литра течност от яйчника на 67-г. жена

Благоевградски лекари отстраниха успешно киста с 16 литра течност от яйчника на 67-годишна жена от Белица. Жената е приета в тежко състояние в МБАЛ – Благоевград със затруднено дишане, с огромна киста с размери 50/30 см, изпълваща целия малък таз, корем и достигнала до диафрагмата. Сложната операция продължила 5 часа. При жената имало диагностицирана киста в левия яйчник с големи размери още преди две години, тогава й е предложена интервенция, но тя отказала операция, защото се страхувала. През изминалото време кистата нараствала и достигнала до диафрагмата. Жената започвала да усеща силни болки в корема и затруднено изхождане от притискането на червата, дискомфорт и дори затруднено дишане. Част от тънкото черво плътно сраснало с кистата и това наложило изрязване и на 80 см от него.

Въпреки големия риск за пациентката 5-членен лекарски екип, сред тях болничният директор акушер-гинекологът д-р Огнян Митев, началникът на хирургия д-р Димитър Димитров, завеждащият реанимация д-р Любомир Димитров и още двама хирурзи д-р Георги Икономов и д-р Александър Соколов предприели спешната операция. Хирурзите отстранили 16 литра течност от кистозното образувание на яйчника.

След интервенцията началникът на хирургия д-р Димитров обясни, че кистите са честа патология, но не и с такива огромни размери.

На жената е проведено интензивно лечение в продължение на 10 дни в реанимация и хирургия, състоянието й е стабилизирано и вече е добре.

СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *