Те са сред нас! Над 500 с ефективни присъди са на свобода

Над 500 души, осъдени на лишаване от свобода или доживотен затвор, продължават да бъдат на свобода. Това обяви на брифинг Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, цитирана от „Фокус”. Данните са едва от около половината прокуратури в страната.

След инцидента в Нови Искър, където беше извършено шесторно убийство, когато беше установено, че извършителят се е укривал в продължение на 9 години и не е изтърпял наказанието си, главният прокурор разпореди информация от спешен порядък от всички прокуратури, които изпълняват присъди“, обясни Арнаудова. Арнаудова посочи, че към момента няма случай в страната, в който да е влязла в сила присъда и тя да не е препратена към областните звена, които трябва да издирят, задържат и изпратят в затвора осъдения.

До момента данните показват, че сред укрилите се от правосъдието има и такива, които са били осъдени преди повече от 10 години.

Арнаудова посочи, че към момента няма случай в страната, в който да е влязла в сила присъда и тя да не е препратена към областните звена, които трябва да издирят, задържат и изпратят в затвора осъдения.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *