Тираджия зарази детето си с морбили

29-годишен мъж и детето му на годинка и 6 месеца са заразени с морбили, каза заместник-директорът на РЗИ – Монтана д-р Мария Каменова. Тя посочи, че първоначално мъжът е получил оплаквания, които са били сходни с вирусна инфекция, съобщава bulnews.
„Мъжът е прегледан в Монтана, след което е насочен към болница в София за уточняване на диагнозата. В столицата мъжът е прегледан в две различни лечебни заведения. След като станало ясно, че е възможно да е морбили, са взети съответните изследвания за потвърждаване. След получаване на резултата от серологичните изследвания диагнозата е потвърдена – касае се за морбили”, каза д-р Каменова.
Тя допълни, че детето на 29-годишния мъж също е било с подобни оплаквания и се е лекувало заедно с бащата. При него също е потвърдена диагнозата морбили.
„Инфекцията е донесена от бащата, който е международен шофьор. Преди да възникнат оплакванията му е преминал през Румъния, където има над 4000 заболели от морбили. Мъжът е спирал в Румъния за почивка и е обядвал там. Извършват се проучвания по отношение на контактните лица в семейството”, каза д-р Каменова.
Тя допълни, че детето не е било имунизирано срещу морбили защото е имало различни заболявания, а при бащата не може да се установи със сигурност дали е имунизиран.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *