Това са тайните, които лекарите крият от жените

Вероятно всяка жена се запознава обстойно с предимствата и недостатъците на противозачатъчните таблетки още преди да започне редовния им прием. Но много често остават малки дреболии, които лекарят забравя да спомене, а при евентуален сблъсък с тях доста жени изпадат в паника. Затова днес ще ви запознаем с най-често срещаните симптоми, които придружават първите няколко месеца употреба на такива контрацептиви. Имайте предвид, че всеки организъм е индивидуален и реагира различно на подобен тип хормонални таблетки.

1. Предменструалните болки се облекчават 
Това може би ще изненада доста дами, но ако сред „късметлийките”, които имат болезненаменструация, то вече може да забравите за този проблем. Това се дължи на факта, че противозачатъчните хапчета имат завишени нива на прогестерон и естроген. Тези хормонивсъщност спират овулацията, на която се дължи и предменструалната болка.

2. Промяна на теглото  
Най-вероятно сте чували, че хормоните дават отражение най-вече върху килограмите. Различни изследвания разкриват, че едва една трета от жените успяват да запазят постоянното си тегло. Това може да се дължи и на задържането на вода, но ако килограмите не спрат да се покачват, задължително е необходимо да се свържете с вашия лекар, за да ви предпише по-леки хапчета.

3. Гърдите ви ще се променят  
Главните виновници за този процес отново са прогестеронът и естрогенът. По-голям процент от дамите увеличават размера на гръдната си обиколка щом започнат прием на перорални контрацептиви. Разбира се, не очаквайте да се случат чудеса с бюста ви, тъй като промените няма да са по-различни от тези, когато очаквате да дойде месечният ви цикъл.

4. Кожата ви ще се изчисти  
Ако досега сте имали проблеми с акнеичната и раздразнителна кожа, вече няма защо да се притеснявате. Някои жени с проблемна кожа приемат хормонални таблетки, само за да се отърват от досадните комедони. Предменструалните пъпчици, които избиват преди очакваната дата, също ще са сведени до минимум.

5. Сексуалното ви желание би могло да изчезне 
Това обикновено се случва в първите няколко месеца. Освен това, не е изключено да чувстватевагинална сухота и раздразнение при полов акт. Причината за това е, че когато тялото не овулира, то не произвежда достатъчно секрети.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *