Това са тайните, които трябва да скриете от партньора си

Конвенционалната мъдрост диктува, че лъжата е лоша. Здравите взаимоотношения се градят на почтеност и честност.

Но животът невинаги е толкова прост, а ние не сме скаути. Възможно ли е лъжата да действа заздравяващо на връзката – вижте някои тайни, които не трябва да споделяте на партньора си, съветват от msn.com, цитирани от vesti.bg.

1. Вашата сексуална история

Въпреки че понякога може да стане дума за това, експертите по връзките твърдят, че обсъждането на сексуалните партньори има нулева полза. „Някои хора обичат младежката идея за девствената булка или младоженец, някои наистина искат опитен партньор“, е обяснението на специалистите и затова няма смисъл от такъв разговор.
2. Какво правите докато сте сами

Всички правят странни неща, когато са сами. Това е напълно нормално. „Ако сте се отдали на някакво странно поведение, докато сте били сами, като например да ядете цяла торта, или да се гледате по бельо, нека това си остане за вас“, предлага Ерика Гордън, експерт по отношенията и автор на книга за запознанства. Тази информация няма да е полезна за вашия партньор по никакъв начин, така че не е нужно да знае за нея.

3. Малките ви съмнения за връзката ви

В началото на всяка връзка или на по-късен етап всеки има някакви съмнения. Но когато такива се появят, не е добре да ги споделяте с партньора си. Тези първоначални мисли ще създадат несигурност, смята Карол Уорд, лицензиран психотерапевт и експерт по доверието. Но ако тези чувства не се скриват и се засилват с времето, тогава вече трябва да се обсъдят с половинката.

4. Че желаете той/тя да е по-успешен/на

Да приемем, че вашият партньор има работа, която плаща сметки, но не дава лукс. „Ако споделите това чувство на неудовлетвореност, вашите коментари ще бъдат преживявани като непоносими и болезнени за вашия партньор“, обяснява специалист. Ако обаче можете да помогнете на човека да се изкачи по корпоративната стълбица, не се отказвайте.
5. Не харесвате един от членовете на семейството

„Това е една от най-трудните тайни, които трябва да се пазят, но една от най-важните“, казва Пол Депомпо, клиничен психолог.

6. Да не спестите мнението си за дребни неща

„Много по-хубаво е да прикривате малки лъжи, свързани с прическата, цвета на косата, рецептата за месо и танцови движения“, казва Ейприл Машини, експерт по отношенията и етикетите. „Ако обичаш някого, жертвай истината в тези ситуации“, смята специалистът.
7. Мислите, че един от приятелите й/му е секси

„Ако сте привлечени от един от близките му/йприятели, добре е да запазите тази тайна“, е друго нещо, което да запазим за нас.
8. Как да харчите личните си пари

Вероятно сте чували съвет преди това, дори ако имате съвместни финанси като двойка, че всеки от вас трябва да има и лична банкова сметка. Има няколко причини за това, но една от тях е, че наистина е добре да харчите пари за неща, за които партньорът ви не знае. Това важи само когато личните ви разходи не влияят на общия бюджет.
9. Първите негативни коментари на близките ви

„Най-добре е да не споделяте първоначалните отрицателни реакции, които близките ви са имали за партньора ви“, съветва специалистът. „Тези коментари могат да бъдат много болезнени. Ако ги разкриете, вашият партньор винаги ще помни какво е казано и по-късно може да го използва като доказателство, че семейството или приятелите ви не са харесвали от самото начало.

10. Че сте правили по-добър секс

Това че може би сте имали по-добро изживяване не е нещо, което трябва да споделяте с настоящия си любовник. „Вашият партньор иска да знае, че той е най-добрият любовник“, обяснява експертът. „Те искат да забравите всички останали преди тях, така че нека мислят, че е така“. Няма нищо добро, което да последва от споделянето на тази информация.
11. Че не сте били първоначално привлечени от тях

„Привличането често расте, след като опознаваш някого“, казва Кимбърли Хършънсън.

12. Не говорете за бившия си 

„Няма смисъл да си спомняте пред партньора си какво сте пропуснали с бившия си или с какво той е по-добър от настоящия“, казва експертът. В края на краищата какво ще допринесе това? Може би бившият ви е бил по-добър готвач, но вашето минало е приключило с някаква причина, така че го пуснете. Време е да се научите и да продължите напред.
13. Мислите, че той или тя трябва да отслабнат

Със сигурност знаете, че това не трябва да се казва.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *