Това се коментира! Общинската болница в Дупница става филиал на УМБАЛ „Света Анна” – София?

Общинската болница ще става филиал на УМБАЛ „Света Анна“ в София, усилено се коментира сред хората с бели престилки в Дупница. Прокуристът Мария Иванова, която беше назначена с решение на ОбС – Дупница на този пост, е административен директор на университетската болница в столицата. Неин директор е д-р Славчо Близнаков, който е роден в Дупница.

За коментар потърсихме бившия управител на болницата доцент Димитър Недин, ето какво заяви той: „Аз малко се отдръпнах като бивш управител на болницата, но според мен най-удачният вариант да се запази общинската болница е да стане филиал на по-голяма болница, в случая „Св. Анна“. От Здравната каса ще погледнат с друго око на болницата, ако е филиал на по-голямо и утвърдено здравно заведение, и няма да има много спънки. По този начин ще се запазят отделенията, а и пациентите, които са с тежки заболявания и не могат да се лекуват в Дупница, ще се лекуват в столицата. Не виждам нищо лошо в това“, заяви доц. Д. Недин.

Както „Струма“ писа, прокуристът М. Иванова свива разходите на болницата, като намалява персонала и къса кухи договори с лекари, които са получавали пари, без да извършват никаква дейност.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *