Топ диетолог разкри как да отслабваме с много ядене!

Идва лято. Всяка жена мечтае най-малко да има фигура на манекен. Или поне да изглежда зашеметяващо, щом съблече дрехите на плажа и облече банския костюм.

Но досега това се постигаше само и единствено със зверски диети, жестоки хранителни режими и много спорт. Но вече край на мъките!

Можем да отслабнем без диети и изнурителни физически усилия. Само и единствено с балансирано хранене. Това твърди диетолога д-р Огнян Симеонов.

Лекарят е категоричен, че идеята не е фентъзи или художествена измислица. А може да се случи реално. И може всички дами, които не искат да спазват диети или да спортуват във фитнес залите или по стадионите, могат спокойно да си отдъхнат.

Защото може да слабеем, докато се храним.И то с големи порции. Това е като сбъдната мечта. За тези от нас, които обичат да си хапват.

„Може да отслабнете и след като се хранете. Само че го правете балансирано. Това означава да съчетавате в храната наличието на следните хранителни групи- това са въглехидрати, мазнини и протеини.

Панацеята е именно в тяхното умело съчетаване. Другото условие е да се храните минимум по четири-пет пъти на ден”, съветва д-р Симеонов.

Според неговите думи жена, която има ръст от сто и седемдесет сантиметра е препоръчително да изяде салата, колкото един мъж. Салатата обаче трябва да е с внушително количество

„Тя трябва да е като грамаж от половин килограм. А не „детска порция” в размер на тридесет грама. Месото също задължително е в по-големи количества.

То трябва да е между сто и двадесет и сто и петдесет грама”, е препоръката на известния специалист по хранене.

Диетологът е категорично против да се гладува, за да се отслабва. Според него това докарва на хората само отрицателен ефект, предава разкрития.ком.

И затова след него гладуващият пълнее, застигнат от неприятния йо-йо ефект. За целта той препоръчва горещо да се гладува с цел лечение.

Но да не се лишаваме изцяло от храна. Например в сезона може да имаме два или три разтоварващи дни. През които да консумираме сезонен плод, като череши например.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *