Тормозена съпруга моли: Спасете ме от мъжа ми

Тормозена от съпруга си врачанка моли магистрати от областния град за спасение, научи BulNews.bg. Сагата, през която преминава жената е от края на миналата година. Тогава тя поискала от магистратите от районния съд да наложат срещу мъжа й, с когото вече не живеела, мярка за защита от домашно насилие. Молбата й обаче не останала чута и тя се принудила да обжалва решението им пред по-горна инстанция, защото не знаела до къде ще стигне с тормоза гневният мъж.
Делото й бе разгледано преди дни, като в съдебната зала станало ясно, че мъжът й Ю.К. я заплашвал и се заканвал, че ще я пребие. По думите на ужасената жена, последният опит на мъжа й да я набие е от 4 декември миналата година. Оказва се, че двамата имат 8-годишно дете и не живеят заедно от средата на 2015 година. Според потърпевшата от раздялата им до сега тя сама се грижела за детето, а съпругът й не се е интересувал от нея и отрочето им. От време на време се обаждал по телефона пиян и правел скандали.
Последната караница станала декември, когато Ю.К. отишъл пред дома й и започнал да звъни на входната врата. Докато жената отишла да провери кой звъни, той закрил с пръст шпионката и започнал да блъска и рита по вратата. От притеснение не отворила вратата, като тогава бившият й започнал непрекъснато да й звъни по телефона. Ударите по вратата за момент били преустановени, но съпругът стоял отпред и изчаквал на стълбището. След това започнал да блъска вратата с крак и да крещи, като искал да я счупи, при което жената се обадили на полицията. Докато пристигнат униформените обаче гневният мъж избягал.
Пред магистратите, свидетели на агресията от мъжа й заявили, че Ю.К. често употребявал алкохол и често звънял по телефона на бившата си съпруга. След показанията на свидетелите магистратите решиха да задължат мъжа й да се въздържа от домашно насилие в рамките на 6 месеца, като през това време няма право да я приближава или да ходи на местата, които посещава пострадалата. Освен забраната Ю.К. ще трябва да плати глоба от 200 лева и близо 500 лева разноски по делото.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *