Тотомилионерът от Покровник с белезници на ръце отведен в Психото за лечение

Тотомилионерът от село Покровник Румен Пеовски бе настанен за 3 месеца на принудително лечение в психиатрия. Искането бе направено от Районна прокуратура и вчера бе одобрено от съда.

В хода на делото бяха разпитани родителите на 56-годишния милионер, които силно притеснени разказаха за неволите през последния месец. Синът им бил читав като бил трезвен, но след като се напиел, губел контрол и ставал агресивен. Много лошо му влияела приятелската компания, с която разпивал напоследък.

Така се случило и на 19 юни, който се оказал тройно критичен за милионера и околните. Тогава под въздействие на алкохола и вероятно други субстанции нарязал гардероба в къщата, подгонил майка си с нож, след това разбил касата, в която баща му държал пушката си, и започнал да стреля напосоки на улицата, където имало майки и деца.

Бащата на Пеовски заяви, че от 50 години е ловец, но синът му никога не е проявил интерес към лова. Той подозира, че е разбил касата и взел пушката пак под влияние на приятелите по чашка. На въпрос на прокурор Ковачки дали може да скъса с тези приятели бащата вдигна безпомощно рамене и през сълзи каза, че това зависи само от Румен. Той обаче пое ангажимент да го наблюдава дали ще си пие хапчетата, които ще му изпишат лекарите.

Според психиатрите тотомилионерът е получил манийно разстройство, което не е в тежка форма.

Изслушването на свидетелските показания на майката се проведоха при закрити врати по искане на защитата. Съдия Калина Иванова реши, че искането на прокуратурата за принудително лечение е основателно. Румен Пеовски бе изведен с белезници от залата от двама полицаи и откаран с кола до специализираното заведение.

Припомняме, че Пеовски спечели джакпота в 6 от 42 в размер на 1 663 872 лв. с фиш от 1,20 лв. Той играел с едни и същи числа от 30 години, но късметът го споходи през месец май тази година. След като удари джакпота, той дал 10 000 лв. за църквата в селото и купил жилище на малкия си син, който е в България. На големия, който заедно с майка си от доста време били на гурбет в Англия, обещал да вземе апартамент в Португалия.

Откакто спечелил милиона, започнали алкохолните маратони с приятели, пръскал луди пари по заведения, пълнил пазвите на кючекчийки и сменял колите. Той не шофирал, а други го возели като баровец.

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *