ТРАГЕДИЯ! Почина световният шампион в MotoGP Ники Хейдън

Световният шампион за сезон 2006 в MotoGP Ники Хейдън почина пет дни, след като бе блъснат от автомобил, докато кара колело с приятели в италианския град Римини. Той постъпи в болница веднага след инцидента, а по-късно бе транспортиран в най-голямата болница в град Чезена, където лекарите се опитваха да го стабилизират, но за нещастие – безуспешно, пише sportal.bg. От удара 35-годишният пилот бе получил мозъчен кръвоизлив и сериозни травми в областта на гръдния кош. От болницата в Чезена съобщиха в четвъртък, че той трябва да претърпи операция, но състоянието му не позволява и затова той бе поставен в изкуствена кома. Промяна в състоянието му не настъпи до вчера, когато италианската болница потвърди за смъртта му. Полицията разследва случая.

Най-добрите моменти в кариерата на Ники Хейдън

Хейдън взе световната титла в кралския клас през 2006 година, спирайки шампионския марш на Валентино Роси, който се бореше за шестия пореден трофей. Въпреки това двамата останаха в чудесни отношения, а преди три дни Доктора сподели, че Ники е бил един от най-добрите приятели, които е имал на пистата. Известният като Хлапето от Кентъки пилот дебютира в MotoGP през 2003-а, като след това последваха още 217 старта, три победи, пет полпозишъна и 28 подиума. Сезон 2015 бе последният за него в кралския клас, а след него той започна да се състезава в Световния супербайк шампионат.

Точно преди месец, на 22 април, при идентичен инцидент почина и един от най-добрите колоездачи на Италия за последните 15 години – Микеле Скарпони, който бе блъснат от микробус, докато провежда тренировката си с колело.

loading...


View image on Twitter
View image on Twitter

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *