Треньорът по бокс Георги Шавулев представи първата си книга – солиден философско-библейски труд, след магистратура в Йезуитски университет „Грегориана“ в Рим

Благоевградчанинът Георги Шавулев, треньор по бокс в клуба на баща си отец Дончо – „Пирин“, изненада мнозина, като представи миналата вечер първата си книга. Тя е солиден философско-библейски труд, който младият мъж започнал да пише с идеята за докторантура в Йезуитския университет „Грегориана“ в Рим, където се дипломирал като магистър по нравствена богословия.
„Пророчеството за „Нов завет“ в книгата на Св. Пророк Йеремия и в Посланието до евреите“ е заглавието на труда, представен от издателя му Иван Гранитски. „Не е романче и леко четиво“, призна той в качеството си и на редактор, като специално отбеляза, че авторът се отличава с богат и цветист литературен език.
„Такива книги трябва да ги има, за да се спре плъзгането към варварщината в днешно време“, посочи още Гранитски, като вметна, че Георги Шавулев владее няколко езика, което му е дало възможност да черпи в оригинал от много източници, свързани с темата. Шест езика – руски, немски, френски, италиански, английски и иврит, ползва свободно авторът-боксов треньор, който в научната си биография има и две специализации в Русия и Германия.
Презентацията бе в православния център в Благоевград, а сред публиката имаше университетски преподаватели, бизнесмени и творци в различни сфери, приятели и близки на автора. Гранитски не се стърпя и разкри, че бил впечатлен и от стиховете на Георги Шавулев, но не успял да го убеди да ги издаде в отделен том, засега.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *