Тъстът на екскмета на Кресна Ил. Кръстев подхваща мащабен строеж – хотел, басейни и магазини, в Петрич, зетят отведе щерка им в София

Тъстът на бившия кмет на Кресна Илиян Кръстев – петричкият производител на мебели Кънчо Нанов, подхваща грандиозен строеж в родния си град. Той включва строителство на магазин за мебели, хотел с 20 легла, заведение за хранене с вътрешен детски кът, работилница за производство на мебели, складове, 2 басейна, офиси, монтаж на фотоволтаични инсталации и съоръжения за производство на електрическа енергия. Строителството ще бъде в рамките на настоящия комплекс на фирмата, ползван до момента главно за производство на мебелите. Планираните 2 басейна пък ще се появят на мястото на действащия в момента противопожарен басейн.

Нанов и съпругата му Теменуга са едни от най-заможните петричани. Тъстът и тъщата на Ил. Кръстев, който се сроди със семейството през 2014 г. чрез дъщеря им Деси, за 26 години от стартиране на бизнеса си успяха да направят и 7 магазина за продажба на собствената им продукция в Благоевградска област.

След като загуби последните местни избори, зетят Илиян обаче отведе дъщеря им в обратна на Петрич посока и в момента семейството живее в София. Веднъж месечно той отскача до Кресна, защото е общински съветник, но не поддържа никакви близки връзки с хората, на които доскоро беше градоначалник, и нито колегите му в ОбС, нито настоящият кмет на Кресна Николай Георгиев знаят  с какво точно се занимава Кръстев в столицата. Съгласно последната му имотна декларация, подадена пред Сметната палата в качеството му на кмет, там той няма жилище – в декларацията Кръстев бе обявил, че има на свое име само 2 автомобила и е поръчител по банков кредит от 5000 лв. на неизряден длъжник, срещу когото има образувано изпълнително дело.

През октомври миналата година лице с неговите 3 имена кандидатства в Агенция „Митници” за длъжността началник-отдел „Поддръжка на граничните контролно-пропускателни пунктове” в Централното митническо управление, но не бе допуснат до конкурса за мястото поради липса на необходимото висше образование, което трябваше да е в областта на икономиката или правото. Бившият кмет на Кресна е лесоинженер.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *